Безос заинтересиран да инвестира во Бодрум?

19

Најбогатиот човек во светот, Џеф Безос, најверојатно истражува можности за инвестирање во популарното турско одморалиште Бодрум.

Се верува дека бизнисменот не само што летува во Бодрум, туку бара и можности за инвестирање, пишува Хуријет.

Безос ја закотви својата луксузна 136-метарска јахта, Flying Fox, којашто вреди 400 милиони долари, во близина на Бодрум. Тој имал и долга турнеја низ регионот со хеликоптер, којшто летал ниско над одредени проекти за развој, вклучувајќи го и ресортот Four season во Бодрум.

Фото: Pixabay