Билборд на McDonald’s ја покажува висината на снегот

51

bilbord

Агенцијата Cossette од Ванкувер, Канада, во соработка со Astral Media, направија билборд за компанијата McDonald’s кој покажува колку нов снег има на патеките за скијање на Whistler Blackcomb ресортот.

Билбордот користи податоци во реално време, колку нов снег има навеано, што се синхронизираат со нивото на пена на еспресото.