Binance: Биткоинот порасна за 1,76 отсто на речиси 33.200 евра

20

Денеска во 15 часот, Биткоинот имаше вредност од 33.194,70 евра на најголемата светска берза за криптовалути, Binance.

Вредноста на биткоинот се зголеми за 1,76 отсто во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 12,65 милијарди евра.