Биткоин ќе доживее нов пик до крајот на годината, вели аналитичар

93

Аналитичарот Вили Ву предвидува дека биткоинот „ќе се лансира во небото“ во следните месеци, бидејќи долгорочните сопственици продолжуваат да акумулираат од водечката криптовалута.

Во новата епизода на подкастот „What Bitcoin Did“, Ву рече дека долгорочните сопственици или организации кои го чуваат својот Bitcoin најмалку пет месеци ќе имаат ефект на пазарот во наредните месеци.

„Тоа е макроцикл. Го видовте на дното во 2015 година, 2014 година. Го видовте на дното во 2019 година и всушност го видовте во 2020 година. Имаше „Ковид“ криза. Мајкл Сејлор ги собра сите монети, и тоа беше уште еден совет за долгорочните носители. Се движиме кон пикот и ќе бидеме на врвот со сегашното темпо до следниот месец. Ова значи голема акумулација. Пикот на акумулација значи дека […] следува подем.

Последниот пораст беше од 10.000 долари на 60.000 долари, почнувајќи од октомври минатата година. Зголемувањето пред тоа беше од 4.000 долари на 14.000 долари за неколку месеци. Значи, ако почнеме да достигнуваме врв во октомври … започнуваме да гледаме кон ноември и понатаму за да продолжиме да одиме нагоре. […] Сите монети се грабнати од овие долгорочни типови … Самата структура на пазарот е: „Оваа работа полудува“, истакна аналитичарот.

Ву, исто така, вели дека ги разгледува податоците од синџирот и верува дека овој циклус е различен од биковиот пазар за 2013 година. Според него, сегашниот биков пазар ќе заврши со огромен скок.

„Она што можеме да го видиме во податоците е дека ова нема да се повтори и овој циклус не е двоен импулс од 2013 година и пад. Ова е сосема различно. Ова е новиот циклус од 2020 година, што никогаш не сме го виделе … Ако го погледнете ланецот, тоа е сосема поинаква структура … Ова е многу ветувачко. Ќе направиме уште еден импулс и заборавете на распродажбата во декември, што се случуваше на секој друг врв “.