Биткоинот достигна рекордни 25.005 долари

34

Вредноста на криптовалутата биткоин вчера порасна за 6% и повторно достигна рекордно високо ниво.

Една монета од оваа криптовалута во моментов вреди 25.005 долари.

Оваа криптовалута доживува изненадувачки успех за време на пандемијата на вирусот корона.

Од март, кога вредеше 5.000 американски долари, до денес, вредноста на биткоинот е зголемена за 400%, пренесува Танјуг.

Фото: Freepik