Биткоинот падна на 66.000 долари

5

Биткоинот (BTC) ги задржа загубите за време на азиското тргување во вторникот, тргувајќи се околу 66.000 долари, додека трговците повторно ги анализираа зголемените приноси на државните обврзници и можноста Банката на федерални резерви да го одложи намалувањето на стапката до крајот на оваа година.

Во моментот на пишување, етерот (ETH) беше над 3.300 долари, додека CoinDesk 20 (CD20) беше намален за 0,6% на 2.532 долари.