Биткоинот падна под 30.000 долари

38

Биткоинот падна под 30.000 долари во четвртокот, предизвикувајќи крипто валутата да продолжи да паѓа откако за четири пати ја зголеми вредноста минатата година.

Дигиталната валута падна за 17% на 29.246,67 американски долари, бришејќи од пазарот 100 милијарди долари, покажуваат податоците на CoinDesk.

Најновиот пад, кој доаѓа без јасна причина, ја нагласува нестабилноста на валутата, која стана популарна инвестиција за трговците во последните години, иако сè уште има ограничена примена во реалниот свет.

Фото: Freepik