Божикна реклама на британскиот ланец John Lewis

5

reklama

Традиционално, на почетокот на ноември, британскиот трговски ланец John Lewis ја објави божиќната реклама.

Секоја година Британците со нетрпение очекуваат што ново ќе направи овој бренд. Минатата година тоа беше Човек на Месечината, а претходно божиќната еуфорија ја најавија со Пингвинот, реклама која чинеше еден милион фунти.

Оваа година, во видеото на агенцијата adam&eveDDB, вниманието го “краде” кучето Бастер.