Божикна реклама од еден милион фунти

25

reklama john lewis

Секоја година ова време британската компанија за производи за широка потрошувачка, John Lewis објавува реклама, со која веќе традиционално во Велика Британија се означува почетокот на божикната еуфорија.

Компанијата за целата кампања за Божик одвои буџет од седум милиони фунти, од кои еден милион отпаѓаат само на рекламата.

Ѕвезди на рекламата за оваа година е детенцето Сем и неговиот пријател, пингвинот Монти, додека музиката е каверот Real Love на Џон Ленон во изведба на Том Одел.