Брендови и компании со најдобра и најлоша репутација

25

Репутацијата на компанијата стана многу важен фактор во денешниот свет, каде што потрошувачите, инвеститорите и акционерите се попребирливи од кога било.

Затоа Axios Harris Poll 100 го мери угледот на компаниите во САД повеќе од две децении. Инфографикот подолу ги прикажува резултатите за 2023 година, врз основа на анкета на над 16.000 Американци.

Оценката на секоја компанија во рангирањето се заснова на категории како што се карактер, доверба, култура, етика, визија, раст и производи и услуги…

Топ 10 во анкетата 100 на Axios Harris се компании од различни индустрии, вклучувајќи малопродажба, технологија и автомобилска индустрија.

Извор: VisualCapitalist.com