Брич од 24 каратно злато

4

luxury_mens_grooming_24k_gold_razor_harrys_thom_browne_2__980x457Американскиот дизајнер Том Браун и германската компанија за производство на средства за бричење и нега на мажи Harry’s произведоа уникатен брич за модерниот маж.

Бричот е обложен со 24 каратно злато и украсен со линии во црвена бела и темно сина боја, што го претставуваат логото на дизајнерот, а на рачката стои и знакот на Harry’s.

thom-browne-teams-up-with-harrys-on-limited-edition-razors-03

Тој е многу лесен за користење со оглед на тоа што рачката има облик што ги следи контурите на лицето без да остави лузни. Доаѓа заедно со кожна кутија обложена со кадифе и детал во боите на Том Браун.

Ограничената верзија на бричот ја има во сребрено издание. Златниот чини 250, додека сребрената верзија е 150 долари.