Car sharing на иднината: Aвтомобилите сами ќе возат до корисниците

75

Стартап за споделување автомобили тврди дека е првата компанија во светот што овозможува далечинско управување со електрични возила на јавни патишта, без луѓе внатре.

Американски стартап лансираше иновативна програма за споделување автомобили која ќе се движи кон корисниците. Услугата за испорака на електрични возила со далечински управувач Halo.Car направи голем чекор напред.

Halo.Car е стартап од Лас Вегас фокусиран на модернизирање на програмите за споделување автомобили. Наместо да развива друг бизнис кој бара наменски паркинг места или персонал за подигање и враќање возила за изнајмување, Halo.Car ги остава и зема електричните возила каде и да се.

Тимот користи оператори-возачи овластени да управуваат со флота на електрични возила, контролирајќи ги автомобилите користејќи видео и сензорски податоци пренесени од софтверот и хардверот вградени во електричниот Kia Niro.

„Имплементацијата на испораката без возач е голем чекор кон нашата цел да понудиме сеприсутно споделување на автомобили на барање. само повикајте автомобил“, вели стартапот.