Cardano (ADA) скокна значително, се проби над 0,50 долари

135

Екосистемот на Cardano продолжува да расте, при што цената го скрши отпорот од 0,5 долари.

По закрепнувањето на биткоинот и воопшто на пазарот на криптовалути, матичниот токен на Cardano, ADA, успешно го проби важен психолошки отпор и може да се постави за масовно закрепнување.

Според дневниот графикон, ADA можеби го достигна дното, бидејќи показателите како што е индексот на релативна сила покажуваат дивергенција во графиконот. По тестирањето на 0,5 долари, следната цел на Cardano ќе биде околу 0,6 долари, бидејќи ова е претходната пресвртница.

Горенаведената точка на отпор, исто така, корелира со локалната линија на надолен тренд, која лебди околу 0,61 $. За да се надмине отпорот, на ADA ќе и треба огромна поддршка од биковите, бидејќи средството не го добива потребниот обем на набавки.

На дневните графикони, како што е четиричасовната табела, јасно можеме да видиме дно, проследено со екстремен пад на нестабилноста и обемот на тргување. Претходно, експертите очекуваа барем краткорочен пресврт кај алткоините по околу осум или девет недели од продажбата.

Крипто заедницата е задоволна што гледа позитивен раст во Cardano, бидејќи тој останува еден од најмалку профитабилните средства на пазарот на криптовалути. ADA изгуби повеќе од 80% од својата вредност откако го достигна највисокото ниво во септември 2021 година.