Cardano со уште едно значајно достигнување

43

Како што екосистемот Cardano (ADA) продолжува да расте, така расте и неговата вкупна заклучена вредност (TVL), која направи голем напредок од крајот на јануари 2022 година, неодамна надминувајќи ја границата од 200 милиони долари.

Конкретно, на 16 март, TVL за најголемото дигитално средство според Proof-of-Stake (PoS) изнесуваше 207,6 милиони долари, највисокото ниво на сите времиња, соборувајќи ги сите претходни рекорди, според податоците од платформата за анализа Defi Llama.

Вреди да се напомене дека TVL за Cardano постојано расте од крајот на јануари 2022 година по долго опаѓање и се совпаѓа со лансирањето на SundaeSwap (SUNDAE), првата децентрализирана берза на блокчејнот (DEX).

Најновиот рекорд е зголемување од повеќе од 50 милиони долари на вредноста на заложените средства за само десет дена, при што TVL на 6 март изнесува 152 милиони долари. Таа вредност се зголеми за повеќе од 200 милиони долари за помалку од три месеци.

Неговиот TVL на 20 јануари, непосредно пред почетокот на неговиот драматичен пораст, беше нешто повеќе од 3 милиони долари, што значи дека вредноста на заложените средства на Cardano блокчејнот се зголеми за неверојатни 98%.

Најголем дел од средствата на мрежата се уште се во SundaeSwap. Берзата моментално изнесува 112,7 милиони долари или 54% од вкупниот TVL.

По SundaeSwap продолжуваат Minswap (MIN) со 93,3 милиони долари, MuesliSwap (MILK) со 1,6 милиони долари и ADAX Pro (ADAX) со 14.020 долари.

И покрај ваквиот развој на настаните, сигналот Cardano On-Chain вчера беше нарушен, што тимот на платформата навести дека всушност може да биде знак за купување на пад.

Заедницата Cardano очекува токенот да се тргува по 1,5 долари до крајот на овој месец. Дали ова е остварливо или не, останува да видиме, во зависност од моментумот на купувањата на Cardano.