Coinbase гo зголемува обемот на своите предлози за долгови на 2 милијарди долари

4

Според Ројтерс, Coinbase Global додаде уште 500 милиони американски долари на големината на своите предлози за долгови. Сега вкупниот износ е 2 милијарди долари.

Причината за зголемувањето е зголемениот интерес на пазарот, според изворот.

Coinbase планира да ги искористи средствата собрани за да го подобри развојот на производи, како и за потенцијални превземања и спојувања со други крипто-компании на и финансиските пазари.

Неодамна, Coinbase се соочи со регулаторната агенција SEC, бидејќи Американската комисија за хартии од вредност и размена одлучи да ја тужи платформата за тргување со криптовалути поради намерата на компанијата да пушти производ за заем на крипто на клиенти.

Како и да е, инвестициската услуга Moody’s му даде на Coinbase Global рејтинг на „непожелни“ (неинвестициони) издавачи на долгови поради несигурното регулаторно опкружување и силната конкуренција.