Да ѝ помогнеме на Матеа побрзо да се врати во училиште помеѓу своите другарчиња

4

za Matea

Матеа Матовска е 12-годишна ученичка која боледува од акутна миелоидна леукемија. Во моментов е хоспитализирана на одделот за хематоонкологија каде е изложена на хемотерапија. Поради природата на болеста потребно е лекувањето што поскоро да се продолжи надвор од нашата земја. Лекувањето е долго и скапо, а ќе претстои и трансплантација на коскена срж.

Да ѝ помогнеме на Матеа побрзо да се врати во училиште помеѓу своите другарчиња!

Донациска сметка:

Матеа Матовска – Хуманитарна Сметка

Број на сметка: 300 001 000 024 058

Цел на дознака: донација за Матеа Матовска
Комерцијална Банка

Броеви за донации: Оне: 075/143-450, Вип: 077/143-133 и Телеком: 070/143-106

Иницијативата за овој повик е иницирана од другарчињата на Матеа од ООУ “Ј.Х. Песталоци” – Скопје.