Десетте најскапи градби во светот

28

Вртоглави суми и висини. Конструкции за почит што оставаат печат за моќта и креативноста на човекот.

Ова се најскапите градби во светот.

Venetian Macao – 2,3 милијарди долари

20151202042902936

Изградена во 2009 година

Макао

City of Dreams – 2,4 милијарди долари

6259b25633

Изградена во 2009 година

Макао

Wynn Resort – 2,7 милијарди долари

wynn-photo-home

Изграден во 2005 година

Лас Вегас, Невада

Emirates Palace – 3 милијарди долари

Emirates-Palace-Day-View

Изградена во 2005 година

Абу Даби, ОАЕ

One World Trade Centre – 3,8 милијарди долари

1WTC_Credit-Michael-Mahesh-PANYNJ-810x531

Изграден во 2012 година

Њујорк, САД

Cosmopolitan – 3,9 милијарди долари

the-cosmopolitan-las-vegas-pool-two-xxlarge

Изграден во 2010 година

Лас Вегас, Невада

Marina Bay Sands – 5,5 милијарди долари

item_1.thumbnail.carousel-img.740.416

Изграден во 2010 година

Сингапур

World Sentosa – 6,59 милијарди долари

Resorts.World.Sentosa.original.136

Изграден во 2012 година

Сингапур

Abraj Al Bait – 15 милијарди долари

natural

Изградена во 2012 година

Мека, Саудиска Арабија

Al-Haram Mosque – 100 милијарди долари

Masjid-Al-Haram-Top

Сè уште во изградба

Мека, Саудиска Арабија