Дивиденда за акционерите на Македонска берза

19

Акционерите на Македонска берза АД Скопје ќе добијат дивиденда од минатогодишната добивка.

“Собранието на акционери на Македонска берза АД Скопје на својата 36-та седница, одржана на 29-ти мај оваа година, одлучи добивката по годишна сметка за 2019 година, во износ од 13.544.448 денари да се распореди на следниот начин: дивиденда во вкупен износ од 8.376.000 денари, односно 3.000 денари по акција и акумулирана добивка во износ од 5.168.448 денари“, стои во соопштението.

Фото: Freepik