Дизајнер го претстави својот талент со најмалото портфолио во светот

3

1

Мајкл Лестер, фриленсер дизајнер и илустратор од Лондон, го направи Најмалото портфолио на светот. Тој во минијатурното портфолио широко 24 милиметри и високо 19 милиметри смести неколку свои дела, илустрирани со една слика и само една реченица.

Лестер испрати копии од ова портфолио на неколку агенции. Со ова покажа дека големината не е важна, сè додека имаш голема идеја.

2

3

4

5

6

7

8

9

10