Додека сите гледаат во биткоинот, една валута расте во сенка

426

Помалку во сенка од порастот на биткоинот, друга крипто валута расте силно во последните неколку недели. Станува збор за Ethereum.

Ethereum моментално вреди 1.209 долари на платформата Coindesk.

Растот на пазарот на криптовалути се очекува да продолжи и оваа година, бидејќи инвеститорите ќе бараат алтернатива на слабеењето на доларот и како кај благородните метали исто така заштита од губењето на средствата.

Повеќето предвидувања велат дека пазарната капитализација на биткоинот ќе достигне трилиони долари (во моментов над 650 милијарди долари) и дека може да достигне 10% од пазарната капитализација на златото.

Фото: Pixabay