Доларите од Азија под карантин

9

Банката на федерални резерви на САД воведе минимален карантин од седум до 10 дена за доларите кои потекнуваат од Азија, како превентивна мерка.

Оваа мерка е воведена иако корона вирусот главно се пренесува преку контакт меѓу луѓето, пишува Bloomberg.

Банката на федерални резерви одржува контингент на банкноти како залиха којашто треба да ја задоволи побарувачката и рутински процесира банкноти и монети како дел од услугите на банката.

Фото:Pixabay