ДЗС: Упатство за самозаштита на граѓаните од земјотреси

4

Untitled

Во главниот град на Македонија, вчера беа регистрирани серија земјотреси, од кои најсилен беше земјотресот во 15.10 часот, со магнитуда од 5,3 степени според Рихтер, а епицентарот бил на седум километри источно од Скопје.

Земјотресот е почувствуван во цела Македонија, Србија, Косово и Бугарија.

Дирекцијата за заштита и спасување на интернет страната објави Упатство за самозаштита на граѓаните од земјотреси, коешто можете да го прочитате тука.