EA Sports заинтересирани за блокчејн и NFT

12

EA Sports, поделба на гигантот за видео игри Electronic Arts, бара да ангажира директор кој се разбира во криптовалути, за нејзиниот оддел за конкурентни игри, според неодамнешно објавено работно место во деловната мрежа LinkedIn.

Компанијата ги истражува можностите во блокчејн и незаменливи токени (NFT):

„Го поставивме темпото за инвестирање на ЕА во претплати за игри, нашата продавница и платформа за компјутери, конкурентни игри (вклучувајќи FIFA, Apex Legends и Madden NFL) и нови деловни можности, вклучувајќи фантастични спортови, блокчејн, NFT и многу повеќе.

ЕА бара потенцијални кандидати со најмалку 10 години искуство во развој на бренд, маркетинг и проширување на публиката.

Секој што ќе добие работа ќе биде одговорен за ангажирање тим од директори на брендови на игри како што се FIFA и Apex Legends, како и за маркетинг буџет на ЕА.

Минатата недела, Рајан Вајат, раководител на игри на Youtube, напиша на Twitter дека е во добро расположение кога станува збор за NFT.

Како што е соопштено, Amazon и Walmart се исто така во потрага по експерти за криптовалути.