Ecosia, еколошка варијанта на Google

20

ecosia

Ecosia претставува еколошка варијанта на Google бидејќи функционира како било кој Интернет пребарувач, а се разликува по тоа што дел од приходите ги донира за садење дрвја, пишува Inhabitat.

Најмалку 80% од профитот на овој интернет пребарувач се насочува кон акции за засадување дрвја.

Малиот број на корисници на Ecosia досега успеале да помогнат во засадување на четири милиони дрвја.