Експеримент: Дали ќе ги препознаете своите најблиски облечени како бездомници?

4

reklama

Повеќето луѓе го тргаат погледот кога ќе наидат на бездомници на улица. Овој факт ги натера Спасувачката мисија на Њујорк и агенцијата Silver + Partner да направат еден експеримент, да докажат колку всушност бездомниците се невидливи. Тие поставија скриена камера и снимија луѓе кои поминуваа покрај свои најблиски облечени како бездомници. Потоа на минувачите им беа покажани снимките како поминуваат покрај своите мајка, брат, чичко…