ЕСМ вчера набави 4.580 MWh електрична енергија, а произведе 8.529 MWh

26
АД ЕСМ на 21.11.2022 година произведe 8.529 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 7.320 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.209 MWh.
Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.