eTrader бесплатен за користење до крајот на март следната година

31

Електронското тргување на Македонска берза на интернет, преку eTrader, ќе биде бесплатно до крајот на март следната година.

Оваа одлука ја донесе одборот на директори на берзата, преку која инвеститорите преку нивните брокери ќе можат далечинско да тргуваат на берзата со eTrader.