Европа купи 200 акции од Фершпед

55

Фабриката Европа се стекна со 200 обични акции од Фершпед, стои во информацијата објавена на Македонска берза.

Со ова, фабриката за вафли и чоколади во Фершпед има 1.749 обични акции или 9,66% од основната главнина на компанијата.