Европски град со најголем број милионери во светот

153

Лондон го надмина Њујорк како град со најголема концентрација на милионери на планетата, објави лондонски Guardian.

Дури 875.000 жители на Лондон поседуваат најмалку еден милион американски долари (820.000 евра), преку сопственост на недвижен имот, акции, бизниси или банкарска сметка.

Од друга страна, дури два и пол милиони луѓе во Лондон живеат во сиромаштија.

За споредба, 820.000 милионери живеат во најголемиот град во САД, Њујорк.

Фото: Pixabay