ФЕИТ ќе го промовира првото електрично возило Феитмобил

3

thumbnail_FEIT ke promovira elektricno vozilo

Факултетот за електротехника и информациски технологии при УКИМ, утре (петок), 24.06.2016 година, ќе го промовира првото електрично возило Феитмобил.

Студентите на ФЕИТ во рамките на проектот Проектирање и реализација на електрично возило, финансиран од Факултетот и Универзитоето Св. Кирил и Методиј, практично реализираа електричен картинг.

Промоцијата ќе се одржи во 10 часот на паркингот на ФЕИТ.