Финска планира безбеден туризам за странци во текот на зимата

16

Финска е држава со најмала стапка на заразени со Ковид-19 во Европска Унија, а владата на скандинавската земја планира да не изгуби голем број туристии оваа зима.

Финската влада подготвува закон со која ќе ја отвори земјата за туристи околу Божиќ, 25 декември, но не и порано.

Владата во Хелсинки следната недела ќе соопшти што подразбира под “сигурен туризам“, со што ќе им се овозможи на туристите безбедно да се чувствуваат во Финска.

Се предвидува да им се дозволи и влез во Финска на туристи од земји каде ситуацијата со новиот коронавирус е многу лоша.

Фото: Pixabay