Фото: Спој на архитектура и слаткарство

11

desert arhitektura

Динара Каско од Украина претвора неверојатни слатки задоволства во идеални геометриски форми.

dinara kasko torta

Нејзината љубов кон архитектурата ја спои заедно со желбата и талентот за подготвување на торти, а како резултат на тоа се маестралните десерти.

dinara kasko 1

Каско користи технологија на 3D моделирање за да направи силиконски калапи, со чија помош ги оформува тортите и колачите, пишува Archdaily.

dinara kasko torta 2

“Се обидувам да ги поврзам слатките со архитектурата преку создавање на геометриски форми и внимателни композиции“, вели Каско, која наместо челик, бетон или стакло користи слатки состојки како што се желатин, чоколадо и слично.

dinara-kasko-desserts-21

dinara kasko parce

 

dinara torta tocinja