Goldman Sachs сака да купи синџир за брза храна во вредност од 10 милијарди долари

52

Гигантот од Волстрит Goldman Sachs е меѓу понудувачите кои се надеваат да го купат легендарниот синџир за брза храна Subway, којшто е ставен на продажба по проценета цена од 10 милијарди долари.

Sky News дозна дека Goldman Sachs Asset Management (GSAM) е една од барем неколкуте страни кои дале индикативни понуди за Subway оваа недела.

Луѓе блиски до процесот во саботата изјавија дека Bain Capital, TDR Capital – кој заеднички ги поседува Asda и бензинскиот гигант EG Group – и TPG исто така го пријавиле својот интерес.

TSG Consumer Partners, кој го вклучува Brewdog во своите инвестиции, исто така ја следи ситуацијата.

Низа “додворувачи“ за Subway се појавија неколку недели откако синџирот во сопственост на семејството соопшти дека размислува за продажба, пренесува Sky.