Google ќе избрише милијарди податоци од пребарување како дел од судската спогодба

6

Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци за прелистување на интернет на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата.

Условите на спогодбата беа објавени за прв пат во судска пријава во Сан Франциско, пренесува CNN.

„Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“ што произлегуваат од инкогнито прелистување, се вели во документот.