Google најдобра компанија за работа за 2017 година

2

google-485611_960_720

Фото: Pixabay

Веб страната Comparably објави листа на Најдобри компании за работа за 2017 година. Според неа, Google се наоѓа на место број еден, додека на Facebook му припадна третото место. Критериумот вклучува компании коишто имаат повеќе од 500 вработени, а за потребите на испитување беше спроведена анонимна анкета во периодот од јануари до ноемери 2017 година.

Еве кои компании се најдоа во топ 20:

Google

HubSpot 

Facebook 

Salesforce

Cornerstone OnDemand

Indeed 

LinkedIn

Intuit 

Netflix

Zillow 

Amazon

VMware

Adobe

T-Mobile

Vertafore

Microsoft

Zendesk

Apple

Insight Global

Jive Communications