Граѓаните ослободени од обврската да поднесуваат годишна даночна пријава

1

ujp

Граѓаните повеќе нема да имаат обврска да поднесуваат годишна даночна пријава, предвидува предлог законот за изменување и дополнување на Законот за персонален данок.

Според овие измени, тоа ќе го прави Управата за јавни приходи, а граѓаните ќе треба само да ги потврдат или коригираат информациите во пријавата.