Халк Банк ги коригира каматните стапки на орочените депозити со камата од над 4,50%

4

halkbank

Халк Банк донесе одлука за коригирање на каматните стапки на орочените депозити со каматна стапка над 4,50% и истите се во согласност со конкурентната пазарна понуда, стои во соопштението на банката.

Промената на каматната стапка, како што се наведува, ќе се применува од 01.07.2016 година, додека до 30.06.2016 година ќе се врши пресметка со постоечката каматна стапка.