Халк Банк ја менува каматата за дозволено пречекорување на трансакциска сметка

46

halkbank

Халк Банк ја менува каматната стапка на постојните и нови изложености по основ на дозволено пречекорување на трансакциска сметка, стои во соопштението на банката.

Промената ќе изнесува 12 процентни поени, а одлуката ќе почне да се применува од први август оваа година.