Халкбанк со меѓународен стандард за информациска сигурност од највисок ранг

2

pci_dss_css

Халкбанк е сертифицирана согласно меѓународниот стандард за информациска сигурност од највисок ранг PCI DSS v3.1. во делот на процесирање на платежни картички.

“Овој факт го потврдува високото ниво на технолошка и организациска поставеност на Системот за управување со информациската сигурност во банката и дава поддршка за вашата доверба“, стои во соопштението на банката.