Хрватскиот неделник Национал повторно ќе излегува

4

nacional

По две години пауза, хрватскиот неделник Национал наскоро повторно ќе излегува секој вторник, пишува Пословни дневник.

Новата редакција ја формира Берислав Јелиниќ, поранешен близок соработник на соосновачот на Национал, Иво Пуканиќ, кој беше убиен во 2008 година.

Се очекува неделникот да почне да излегува во септември.