Почетна Ознаки медиуми

Ознака: медиуми

- реклама -

Најчитани

И годинава субвенции за купување на сончеви колектори, пвц прозори, печки на пелети

Надоместокот на дел од средствата од дел II од оваа програма ќе го остварат лицата кои досега не користеле средства од Буџетот на Република Северна Македонија за наведените мерки во дел II од оваа програма.

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Квадрат чини колку стан во Скопје, секој трет жител е милионер, а сиромаштија нема

Околу една третина од населението во Монако се милионери, додека стапката на сиромаштија е рамна на нула.

Креаторот на Етереум сега е милијардер

Виталик Бутерин, 27-годишен руско-канадски програмер, го создаде Етереум во 2013 година кога имал 19 години

Што е глобализација?

Во специфично економски контекст, таа се однесува речиси исклучиво на ефектите на трговската глобализација, односно на слободната трговија.