Ворен Бафет се ослободува од бизнисот со весници

40

Милијардерот Ворен Бафет одлучи да излезе од новинскиот бизнис. Бафет ќе ги продаде сите изданија на Berkshire Hathaway за 140 милиони долари на компанијата Lee Enterprises.

Бафет, кој е љубител на весници целиот живот, веќе неколку години претскажува дека повеќето од нив ќе згаснат, освен неколку весници како New York Times и Wall Street Journal.

Договорот опфаќа 30 дневни весници во 10 земји, како и 49 неделни весници со дигитални претплати и 32 други печатени медиуми. Се очекува договорот да биде заклучен кон средината на март.

Фото: Pexels