United Grоup ја купува бугарската медиумска компанија Nova 

21

United Group, водечкиот телекомуникациски и медиумски оператор во Југоисточна Европа, денес објави дека постигна договор за преземање на Nova Broadcasting Group, најголемата бугарска мулти-платформска медиумска компанија, од Advance Media Group. Во рамките на United Grоup, водечкиот телекомуникациски и медиумски оператор во Југоисточна Европа, во С. Македонија работи компанијата Тотал ТВ.

Трансакцијата се очекува да заврши на почетокот на следната година, по вообичаените регулаторни одобрувања. NOVA TV, националната телевизија во Бугарија, 10 телевизиски канали, најголемата онлајн платформа – Net Info, која секој месец ја гледаат просечно 80% од населението во земјата и четири радиостаници, се дел од Novа.

Фото: Pixabay