Hub 67 – Центар изграден од рециклирани материјали од Олимписките игри во Лондон

2

hub 67

Hub 67 е привремен објект изработен од рециклирани материјали, коишто се користени на Олимписките игри во Лондон во 2012 година.

hub 67 1

Станува збор за објект којшто може да се користи за различни намени.

hub 67 3

Главната цел на овој центар е да го охрабри локалното население, особено помладата популација заеднички да ги развиваат социјалните вештини.

hub 67 4

Во текот на изградбата на објектот, употребата на нови материјали била строго ограничена бидејќи се потенцира користењето на секундарни суровини и рециклирани материјали.