Hyatt влегува во Бугарија

3

hyatt

Еден од најголемите ланци на хотели, Hyatt International, влегува на бугарскиот пазар. Hyatt Regency Sofia ќе биде во центарот на Софија, на плоштадот Васил Левски.

Отворањето е планирано за 2018 година, а ќе располага со 190 соби, три ресторани, бар на покривот со поглед на градот, фитнес центар и спа.

“Hyatt Regency Sofia ќе биде дизајниран да служи како динамично, енергично место каде што гостите ќе соработуваат, ќе споделуваат и наоѓаат инспирација. Убедени сме дека глобално препознатливиот бренд Hyatt Regency ќе придонесе за раст на биснис базата и патниците кои се во посета на оваа земја”, вели Питер Норман, претседател за аквизиции и развој за Hyatt за Европа, Африка и Блискиот Исток, стои во соопштението.

Ова ќе биде прв хотел од брендот Hyatt во Бугарија.