In Galera – ресторан сместен во затвор во Милано

9

in galera

In Galera (во затвор) е првиот ресторан за гости отворен во затвор во Италија.

in galera 5

Овој ресторан, којшто е отворен за сите граѓани, е сместен во рамки на затворот Bollate во Милано.

in galera 3

Надлежните постојано се обидуваат да ги подобрат условите за живот на лицата кои отслужуваа затворска казна.

in galera kujna

Во In Galera се вработени затвореници, а целокупниот изглед на ресторанот потсетува на едноставниот ентериер во затворите.

in galera 1

На прозорците може да се забележат решетки, бидејќи безбедноста на затворот секогаш е на прво место.