Иновација на General Motors: ChatGPT во автомобилите

22

General Motors ја потврди информацијата објавена од некои медиуми дека работи на дигитален асистент за автомобили базиран на модели за машинско учење слични на ChatGPT.

GM сака да вгради дигитален асистент во автомобилите што ќе им помогне на возачите во ситуации кога можеби морале да го користат прирачникот за нивното возило во минатото. На пример, помошник за вештачка интелигенција може да ви покаже како да менувате гума на вашиот автомобил ако му се дупне гумата, преку видео или инструкции за AR, гледајќи како го правите тоа, а исто така може да понуди опции за интеграција и соработка со други уреди, вклучително и далечинско за гаражни врати.

„Оваа промена не се однесува само на една способност како еволуцијата на гласовните команди, туку значи дека клиентите можат да очекуваат нивните идни возила да бидат многу поспособни во целина кога станува збор за новите технологии“, изјави портпаролот на GM за Ројтерс, пренесува Vidi.hr.

GM допрва треба да каже како ќе се вика неговиот помошник за вештачка интелигенција или да открие кога ќе може да се разговара со него.

Фото: Facebook