Инвеститор претвори 3.400 долари во над 5,6 милијарди долари со Shiba Inu (SHIB)

70

Адреса, која купила Shiba Inu (SHIB) во вредност од 3.400 долари минатиот август, забележа дека вредноста на монетите се зголемиле до неверојатни 1,55 милијарди долари во однос на денешните цени.

Непознато лице купувале SHIB 44 пати од август 2020 година – со 3.200 долари кои се најголемото купување во кое било време – а нивното комбинирано портфолио од 70.200.003.107.594 SHIB сега вреди 5,63 милијарди долари.

Откако адресата на паричникот беше споделена на Твитер, корисникот „Untraceable“ праша дали пазарот на SHIB е доволно течен да „апсорбира 5,7 милијарди долари ако овој паричник се продаде?

Според Etherscan, анонимниот сопственик на SHIB го купил мем-токенот девет пати во август 2020 година, трошејќи вкупно 3.400 американски долари на Wrapped Ethereum (WETH) овој месец.

Бидејќи цената на SHIB оттогаш се зголеми за повеќе од 94,278,239,8% во последната година за да достигне 0,00008094 долари во моментот на пишување, потрошувачот стана крипто-милијардер само од неговите купувања во август.

Според CoinGecko, вкупната пазарна капитализација на SHIB сега вреди 40,3 милијарди долари. Огромниот профит од 1,063% во вредноста на средството во последните 30 дена доведе до поместување на Dogecoin (DOGE) во рангирањето.

Во моментот на пишување, SHIB е на деветтото место, додека DOGE е на единаесеттото место со пазарна капитализација од 31,6 милијарди долари.

Денеска беа објавени три причини зад нагорниот моментум на SHIB, вклучувајќи зголемен пристап на потрошувачите преку листинзи на повеќе крипто централи, лансирање на сопствениот NFT проект на Shiba Inu наречен „Shiboshi’s“ и зголемување на отворениот интерес за фјучерси на бројни берзи, вклучувајќи OKEx, FTX и Huobi.