Исплатени 130 милиони денари субвенции за градинарски култури

24

Вкупно 130 милиони денари субвенции за градинарски култури се исплатени денеска на сметките на 8.595 земјоделци, информираат од Министерството за финансии.

Субвенциите изнесуваат од 25.000 до 30.000 денари по хектар засадена површина со градинарски култури.