Исплатени 310,8 милиони денари субвенции за обележани грла говеда

22

На сметките на 15.663 сточари денеска се префрлени 310,8 милиони денари субвенции за обележани грла говеда, информираат од Министерството за финансии.

Поддршката по обележано грло говедо изнесува 2.800 денари.